Foto

PSŽ posle penala osvojio Liga kup!

Fudbaleri Paris Sen Žermena osvojili su Liga kup pošto su posle penala bili bolji od Liona. PT Izvor: B92 subota, 1.08.2020. | 21:00 -> 00:00 Tweet Podeli Tanjug - AP Photo/Francois Mori Posle devedeset minuta igre nije bilo pobednika, a ni golova, mreže su mirovale i u produžecima, te su jedaneasterci odlučili ko će podići trofej.

U penal seriji tragičar Liona bio je Traore, dok je heroj Parižana Pablo Sarabija koji je realizovao odlučujući jedaneasterac.

Paris Saint - Germain - Olympique Lyonnais Резултати Уживо

Finale Liga kupa :

PSŽ – Lion 6:5pp (0:0)

Stadion : Stadion Francuska

sudija : Ž. Brisar

PSŽ : Navas – Baker, Kimpembe, Silva, Kurzava – Markinjos, Gaj, Verati – Nejmar, Ikardi, Di Marija;

Lion : Lopes – Denajer, Marselo, Marsal – Korne, Oar, Kakure, Duboa – Depaj, Dembele

Utakmica je otvorena u dobrom ritmu, videli smo nekoliko solidnih šansi na obe strane, međutim nije bilo stopostotnih prilika.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je i opadao tempo meča. Nismo gledali preterano zanimljiv fudbal i na poluvreme se otišlo bez golova.

U nastavku utakmice gledali fudbaleri oba tima nisu nam priredili ništa novo. Jalovi napadi sa obe strane i po koji pokušaj iz slobodnog udarca.

Tuhel je pokušao sa izmenama jer je Ikardi bio neprimetan, ali ni Sarabija nije uspeo da unese životi u ekipu. Nejmar je pokušavao s vremena na vreme, ali sve u svemu odigrao je slabih 90 minuta.

Brazilac je najbolju šansu imao u 87. minutu kada je glavom pokušao da savlada Lopesa. Golman Liona odlično je odbranio i sprečio vođstvo tima.

Nije bilo golova i ušlo se u produžetak.

Tokom dodatnih trideset Korne je imao najbolju šansu za Lion, a Nejmar za PSŽ. Brazilac je u 120. minutu imao šansu da iz slobodnog udarca donese pobedu pre penala, ali je šutirao loše.

Obe ekipe bile su veoma sigurne tokom izvođenja jedaneasteraca, međutim u šestoj seriji Navas brani šut Traorea i time daje šansu ekipi da dođe do trofeja. Sarabija je preuzeo odgovornost i savladao Lopesa.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA .